Torsdag 24. mars kl. 19.30

Isenkramteateret spiller «DU ER DØD, MRS. CONWAY!»

Med Ingvild Haugstad og Caroline Johansen. Regi: Mats Eldøen

En hyllest til de rare og krøllete jentene som ikke er som alle andre. En forestilling om identitet, kjærlighet og at det går an å lure reglene til slutt.

Marianne er 13 år og drømmer om å bli astronaut. Hun har innstalert UV-lys på soverommet og er i det hele tatt en litt rar og krøllete jente. Så treffer hun Susan Mandy som gjør det til sin oppgave å skape Marianne om til en av de "pene jentene"- en av de slette, søte og normale jentene. Et annet sted møter vi leiemorderen Mrs.Conway - hun får et nytt oppdrag og må skifte identitet for å gjennomføre det.

"Du er død, Mrs.Conway!" er basert på intervjuer av jenter i alderen 10-16 år. Isenkramteatret har spurt om drømmer, mareritt, spioner og prinsesser for å høre hvordan det er å vokse opp som jente i vår tid. I et samfunn hvor man må være søt og sexy samtidig som man er tøff og frimodig. Rollemodellene vi finner i populærkulturen kan være kompliserte for de som ikke føler seg tiltrukket av de typiske "jentetingene". Samtidig er det mange ting nesten alle forholder seg til i denne alderen. Kjærlighet, gutter og kampen for å bli akseptert av andre. Forestillingen fylles også med skuespillernes egne opplevelser fra oppvekst, og blir sånn sett også en forestilling om to jenter som forsøker å forklare hvordan det var å vokse opp som en rar og annerledes jente.